• Start
  • KROPPSVÅRD
  • VitaClean Handsprit

VitaClean Handsprit

Artikelnummer:VIMI0020
VitaClean Handdesinfektion - Handsprit 150ml
35,00 kr
Rabatt

Beskrivning

Vår nya handsprit för noga rengöring av bland annat händer i en praktisk flaska på 150ml. Den har en vippkork som gör eventuella läckage mindre sannolika. Den är avsedd för vanlig rengöring men är även klassad för kirurgisk rengöring. Den är lätt gelé-aktig.

Finns även som 6-pack med reducerat pris. Samt vid behov på större behållare mellan 25-1000 liter. Pris på förfrågan i de fallen.
Vitaclean Handsprit 6-pack

Egenskaper:
Produkten är baserad på alkohol. Basen är etanol, denaturerad med Isopropanol och t-Butanol. För att förhindra torr hud ingår mjölksyraester och glycerin. Produkten kan användas regelbundet och i stora kvantiteter utan att det bildas rester på huden, vilket innebär att det är lätt att ta på handskar. Missfärgar inte tyg vilket produkter med förtjockare kan göra. Ej parfymerad.

Användningsområde:
Hygienisk handdesinfektion: Produkten är lämplig för hygienisk användning inom sjukvård, livsmedelsindustri, förskola och för miljöer där vanlig tvåltvätt inte är möjlig eller tillräcklig.

Kirurgisk handdesinfektion: Produkten skall användas enligt nationella eller lokala rekommendationer för kirurgisk handdesinfektion. Se även Instruktioner för användning längre ner i texten.

Klassificering:
Handdesinfektion för hygienisk och kirurgisk handdesinfektion klassificeras som biocidprodukt enligt Förordning (EU) No 528/2012 - PT1.
Produkten uppfyller kraven för:
• EN 1500 - Hygienic handrub
• EN 12791 - Surgical handrub

Effekt:
• Snabb och effektiv
• Bred effekt mot bakterier (10 gånger mer effektiv än tvätt med tvål och vatten)
• God effekt mot virus
• God effekt mot tbc
• Effektiv mot svamp
• Ingen effekt mot sporer

Gör så här:
Hygienisk handdesinfektion:
Händerna måste alltid vara helt torra innan handdesinfektion utförs.
Kupa handen och ta minst 3 ml VitaClean Handdesinfektion Etanol.
Gnid noggrant in medlet i minst 30 sekunder eller tills desinfektionsmedlet
har avdunstat och huden åter känns torr.

Kirurgisk handdesinfektion:
1. Innan VitaClean Handdesinfektion används, skall händer och underarmar tvättas med flytande tvål. Torka händerna och underarmarna helt med engångstorkpapper.
2. Applicera riklig mängd så att huden är fuktig i 3 minuter.
3. Se till att handdesinfektion täcker alla ytor på händerna, handleder och underarmar till armbågen. Massera noggrant in i huden under minst 3 minuter.
4. Låt torka innan handskar tas på.

OBS! Se tillhörande produktblad och säkerhetsblad för mer info. Tänk på att produkten är brandfarlig och frätande för ögonen. Utsätt ej för värme och får du VitaClean i ögonen skölj då rikligt med svalt vatten. Består ögonirritationen behöver du kontakta läkare omgående. Förvaras utom räckhåll för barn. Ej för invärtes bruk.

iconfinder 1 02 511559  Produktblad
iconfinder 1 02 511559 Säkerhetsblad

VITA-MINE TRADING AB
ORG. NR: 559180-2821
BOLAGET INNEHAR F-SKATTSEDEL

TELE: +46 (0) 8-99 77 77
MAIL: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
COPYRIGHT 2015-2020