Om Vita-Mine

Vita-Mine Trading AB har som målsättning och huvuduppgift att köpa in och låta tillverka bra och prisvärda produkter för överviktsopererade och dess ickeopererade familjemedlemmar och bekanta. Företaget ägs och drivs av Mats Ekeling fd Kannerberg som själv gjorde en Gastric bypass 2008 på Ersta sjukhus i Stockholm. Sommaren 2014 kom tanken krypande om att göra ett unikt preparat för alla överviktsopererade. Då företaget inte ägs av giriga affärsmän eller vinsttörstiga aktieägare kan vi producera och köpa produkter med extremt mycket lägre vinstpåslag än våra konkurrenter. När vi skapar egna preparat väljer vi enbart de bästa ingredienserna utan allergener och med kravet om att de ska vara sockerfria samt Svensktillverkat/närproducerat, certifierat och miljövänligt.

Har ni funderingar, förslag eller vill fråga något om företaget, företagets ägare eller dess produkter är ni varmt välkomna att göra det!

Jag, Mats, har sedan september 2014 lagt all min lediga tid på utbildning i näringslära och jakt på korrekt info om kosttillskott. Det är en djungel att ta sig igenom och filtrera. Många källsidor har ofta en mer eller mindre dold sponsor som påverkar informationen avsevärt.
Jag valde t.o.m att avsluta samarbetet med min första tillverkare då de inte insåg vikten av att bistå med utvecklingshjälp till mitt projekt. Nu har jag dock hittat ett familjeägt Svenskt företag som hjälper mig när jag behöver det i form av duktig och engagerad personal. All tillverkning sker i Sverige!

Jag har fått hjälp med produktutveckling, tankar och idéer från konsulter med erfarenhet inom näringslära och produktion av tillskott, samt att vi har kikat på BOOMS (http://www.bomss.org.uk/) riktlinjer och ihop med vår 20 personer starka referensgrupp bestående av överviktsopererade kvinnor och män i olika åldrar och utefter detta har en produkt skapats för att passa så många som möjligt.
Sedan har jag sneglat på konkurrerande preparat runt om i världen för att se hur de har gjort. Framförallt preparat från USA där överviktsoperationer är en enorm "industri" och där det följakteligen finns många olika preparat att välja på. Sedan 2017 har vi även en ny version av multivitaminen (version 2). Den tar hänsyn till er kunders alla önskemål och tankar samt att den följer SOREG:s idé om väl anpassade preparat för överviktsopererade.

Min första ambition var att importera ett av dessa men det föll på EU:s enormt hårda regelverk för import av "mat" (som kosttillskott klassas som) från länder utanför EU. Där bestämde jag mig för att göra det själv istället!
Jag ringde runt och samlade ihop ett team av insatta och kunniga personer som jobbar med mig på konsultbasis. Det är personer som arbetar inom vård och omsorg samt några som likt mig gjort en överviktsoperation och som har utbildat sig inom ämnet. Alla har varit väldigt hjälpsamma! Ingen har hittills debiterat mig en krona då de delar min vision om att kunna ge vår patientgrupp ett bra preparat för en låg summa. En summa som bara ska sjunka med åren. Priserna ni ser idag ska förhoppningsvis aldrig gå upp, bara ner i takt med att bolaget och storleken på dess inköp växer. Visst kan yttre omständigheter påverka oss negativt men även positivt. Som exempelvis ändrade världsmarknadspriser m.m. Där är vi nu, där ni äntligen kan få ta del av min idé, min dröm om att skapa en billig men samtidigt specialsammansatt produkt och en massa bra kringprodukter.

Mats Ekeling

VD och upphovsman

VITA-MINE TRADING AB
ORG. NR: 559180-2821
BOLAGET INNEHAR F-SKATTSEDEL

TELE: +46 (0) 8-99 77 77
MAIL: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
COPYRIGHT 2015-2020