Villkor

Köpvillkor

1. Kostnad för frakt
1.1 Fraktfritt
Fri frakt kampanj. På beställningar med ett produktvärde över 500 kr utgår ingen fraktavgift.Obs ev fakturaavgift, ev postförskottsavgift och specialerbjudanden i kassan räknas ej in vid
beräkning av fraktfri gräns. Beställningar skickas i dagsläget inte till utlandet
1.2 Varubrev
Försändelser under 2kg skickas som varubrev. En fraktkostnad på 35 kr tillkommer och visas i kassan. Skrymmande försändelser och försändelser över 2kg skickas som postpaket
1.3 Postpaket
Försändelser över 2kg skickas som Postpaket (MyPack Collect). En fraktkostnad på 35 kr tillkommer eventuellt och visas i kassan
1.4 Fri frakt på beställningar över 500 kr
1.5 Större försändelser skickas med företagspaket eller på pall och debiteras efter överenskommelse

2. Leveranstid
2.1 Utskick
Beställningar som inkommer innan lunchtid på vardagar skickas normalt inom 1-3 vardagar. Sommartid/semestertid, sjukdom, storhelger och andra faktorer kan givetvis påverka leveranstiden negativt. Vi försöker dock informera om sådant på vår facebooksida.
2.2 Postpaket
Leveranstid 1-5 vardagar beroende på postort. Leveranstiden kan vara något längre till Norrland, Gotland och ytterskärgården.
2.3 Varubrev
Leveranstid 1-5 vardagar beroende på postort. Leveranstiden kan vara något längre till Norrland, Gotland och ytterskärgården.
2.4 Force majeure
Vita-Mine reserverar sig för att leveranstiden kan ta längre tid vid till exempel driftfel, strejk, Force Majeure, eller förseningar i Postens distributionsnät samt andra oförutsebara händelser som Vita-Mine inte kan råda över. Alternativt om Vita-Mine drabbas av leverantörsproblem.

3. Fraktsätt
3.1. Postpaket
Skickas med Postens tjänst Postpaket. Kunden erhåller vid leveransutskick ett spårbart kollinummer.
3.2 Varubrev
Skickas med Postens tjänst Varubrev. Kunden erhåller vid leveransutskick en kvittens från Posten på att beställningen är skickad, försändelsen kan dock inte spåras. Efter att Posten registrerat försändelsen som mottagen övergår ansvaret för försändelsen på kunden. Varubrev som inte får plats i brevlåda kommer lämnas till Postens utlämningsställe, kund aviseras därefter om att försändelsen finns för uthämtning. Har mobiltelefonnummer lämnats, skickas sms-avisering ut, efter ytterligare några dagar brevaviseras försändelsen.

4. Avisering
4.1 Orderbekräftelse
Efter avslutat köp erhåller kunden en orderbekräftelse via epost. Kunden ansvarar för att kontrollera att adressuppgifter och beställningens innehåll överensstämmer. Om kunden inte erhållit en orderbekräftelse inom 30 minuter efter avslutat köp ombeds kunden kontakta Vita-Mines kundtjänst.
Kontrollera gärna er skäppost då det inte är ovanligt att bekräftelsen hamnar där. Samt stavningen på er mailadress
4.2 Föravisering
Kunden erhåller i vissa fall en föravisering via epost eller sms när beställningen skickats. Denna innehåller det kollinummer som kunden kan använda för att spåra försändelsen. Vid leveranssätt Varubrev är kollinumret ej spårbart utan är enbart en kvittens på att Posten mottagit försändelsen.
4.3 Leveransavisering
Om kunden uppger mobilnummer i kassan sker leveransavisering via SMS, i annat fall aviseras kunden via brevpost. Avisering sker så snart försändelsen är framme och redo att hämtas ut. Kunden ansvarar för att korrekt mobilnummer angivits. Om kunden inte hämtar ut sin beställning skickas en påminnelseavisering. Vid leveranssätt Varubrev levereras dessa direkt till brevlåda. Om försändelsen inte får plats skickas försändelsen till närmsta postkontor varpå kunden aviseras

5. Liggetid
5.1 Försändelsen liggetid
Försändelsen ligger på utlämningsstället i 14 dagar. Om kunden väljer att ej hämta ut sin beställning returneras denna till Vita-Mine. Kunden har då skyldighet att betala för de kostnader som uppkommer. Se avsnitt Outlösta försändelser nedan under punkt 8.5

6. Betalsätt
6.1 Klarna faktura, kort och direktbetalning
Kunden får automatiskt avgiftsfri faktura på sitt köp. Kunden kan direkt efter avslutat köp välja att betala fakturan med kreditkort eller direktbetalning. Kund kan också välja att delbetala fakturan (ränta och uppläggningsavgift tillkommer). Om kund inte ändrar betalsätt efter köp faktureras kunden utan avgift med 14 dagars betalvillkor från det att paketet skickats från Vita-Mine.
All fakturering sker av Klarna AB, se avsnitt 8.2
6.2 Postförskott
Beställningen betalas när försändelsen hämtas ut. 95 kr tillkommer i postförskottsavgift.
6.3 Swish
Betalning med swish fungerar som förskottsbetalning. Ange beställningens ordernummer som meddelande. Inkommer ingen betalning inom 5 dagar makuleras ordern utan kostnader för kunden.
6.4 Bankgiro
Betalning med Vita-Mines egna bankgiro 414-4051 fungerar som förskottsbetalning. Ange beställningens ordernummer som meddelande. Inkommer ingen betalning inom 5 dagar makuleras ordern. Fakturaavgift på 25 kr kan tillkomma.

7. Kundtrygghet
7.1 Öppet köp och ångerrätt
Som kund har du enligt lag alltid rätt till 14 dagars ångerrätt från det att du tagit emot varan, eller vid delleveranser för samma beställning, när du tagit emot den sista varan för beställningen. Ångerrätten gäller dock p.g.a. hälso- och hygienskäl endast om förseglingen eller plomberingen på förpackningen inte brutits vid retur av underkläder, strumpor, livsmedel, kosttillskott, skönhetsprodukter, behållare avsedda för förtäringsprodukter och liknande. Ångerrätten gäller inte heller produkter märkta med kort datum eller utgånget datum.
Här kan ni ladda ner konsumentverkets ångerblankett.
7.1.1 Hur Ångerrätten nyttjas
För att utnyttja ångerrätten ska kunden meddela Vita-Mine inom tiden för ångerrätt (14 dagar). Kunden bekostar själv returfrakten nyttjande av ångerrätten. Varorna ska om möjligt skickas tillbaka i sin ursprungliga originalförpackning, samt i ursprungligt skick, och kopia på följesedel eller faktura skall bifogas där kunden markerar vilka varor som returneras. Om varan returneras i förändrat skick, som beror på att kunden hanterat varan i större omfattning än som kan anses vara nödvändigt för att fastställa dess egenskaper eller funktion, har Vita-Mine rätt att göra ett prisavdrag avseende den värdeminskning som det medfört på produkten, vilket minskas från summan för återbetalning till kunden. Om varor som inte omfattas av ångerrätten returneras till Vita-Mine och kunden vill få produkten åter skickad till sig debiteras kunden 190 kr för detta. Om kunden inte hör av sig om nytt utskick inom 30 dagar förverkas rätten till produkten som i sin tur kasseras. Retur får ej ske mot postförskott eller efterkrav. Om varorna inte ankommit till Vita-Mine 14 dagar efter meddelande om ånger, anses kunden ha accepterat köpet.
7.1.2 Återbetalning till kund
Vita-Mine återbetalar köpeskillingen, minskat med eventuella prisavdrag för värdeminskning enligt ovan, inom 14 dagar efter att Vita-Mine mottagit ditt meddelande om nyttjande av ångerrätten, men tidigast när varan kommit bolaget tillhanda eller kunden visat att varorna sänts åter till Vita-Mine. Återbetalning sker med samma betalsätt som kunden använt vid köpet, om inte annan överenskommelse sker med kunden. För varor betalda mot postförskott sker återbetalning till ett av kunden angivet svenskt bankkonto i kundens namn alternativt som tillgodobelopp på nästa order.
7.2 Smakgaranti
För produkter märkta med symbolen smakgaranti gäller öppet köp även vid öppnandet och provsmakandet av varan. För att garantin ska gälla måste minst 3/4 av innehållet returneras till Vita-Mine. Smakgarantin gäller för en förpackning per beställning. Kontakta kundtjänst innan retur sker.
7.3 Reklamation
Reklamation skall ske inom skälig tid från den tidpunkt då skada eller fel upptäcks. Är det yttre emballaget skadat skall reklamation ske när försändelsen hämtas ut. Retur får ej ske mot postförskott eller efterkrav. Kunden skall kontakta Vita-Mine innan reklamation sker (kundtjänst nås på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.). Reklamationer hanteras av Vita-Mines kundtjänst på kontoret beläget på Skebokvarnsvägen 318 12450 Bandhagen. Vid godkänd reklamation står Vita-Mine för frakt och returfrakt. Om reklamationen inte godkänns debiteras kunden 190 kr för frakt åter till kund. Rätten till reklamation upphör enligt lag 3 år efter att kunden tagit emot varan eller efter det att utgångsdatum har passerats.
7.4 Fria returer
Vita-Mine erbjuder generellt inte fria returer. Kunden ansvarar för att tillgodose att en produkt som returneras genomförs så att den inte skadas eller att kostnader för returen inte faller på mottagren. Vi rekommenderar alltid er som köpare att kontakta oss om något inte stämmer med ert köp så försöker vi hantera det så smidigt som möjligt.

8. Köpvillkor
8.1 Allmänt
Samtliga priser anges inklusive moms. 12 % moms på livsmedel och kosttillskott, 6 % moms på böcker och 25 % på övriga varor. För att handla hos Vita-Mine måste kunden vara myndig eller ha förälders godkännande för att beställa. Denna kontroll görs ej av Vita-Mine utan ansvar för att detta uppfylls ligger på kund och målsman. Kund är alltid ansvarig för att den information som lämnas i samband med beställning är korrekt. Alla produktbilder skall ses som illustrationer och Vita-Mine kan ej heller garantera att de återges exakt i fråga om utseende och beskaffenhet.
8.2 Fakturering
Fakturering sker med Klarna. Om betalningen uteblir tillkommer en påminnelseavgift om 60,00 kr samt dröjsmålsränta om 24 % plus vid var tid av Riksbanken fastställd referensränta, f.n. 25 %. Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Då kommer du få en kopia på kreditupplysningen per post. Personuppgifter hanteras i enlighet med gällande lagstiftning. Klarna behandlar personuppgifter i syfte att utföra kundanalys, identifikation, kreditkontroll och marknadsföring. Personnummer används som kundnummer i kundhanteringssyfte. Kunden kan kontrollera sina fakturor på https://klarna.com/sv/mina-sidor
8.3 Försäljning
All försäljning sker via Vita-Mines internetbutik.
8.3.1 Receptfria läkemedel
Receptfria läkemedel får inte säljas till personer under 18 år, därför måste du som kund verifiera din ålder genom att skriva in ditt personnummer. Om kunden väljer att inte fylla i personnummer kommer beställningen ej att expedieras. Receptfria läkemedel skickas endast med postpaket för att legitimering ska ske vid utlämning. Lämnandet av personnummer är endast för att verifiera att du som kund är 18 år eller äldre.
8.4 Personuppgifter
Samtliga personuppgifter används enbart internt av Vita-Mine. Vi lämnar ej ut eller säljer denna information till utomstående företag eller privatpersoner. Personuppgifter kan komma att användas i marknadsföringssyfte för Vita-Mines bruk enbart. Vi lagrar era personuppgifter i enlighet med GDPR och även Livsmedelslagen. Vi måste lagra era uppgifter ca 1 år efter det att bäst-före-datum på ett kosttillskott har passerat vilket. Ni är givetvis varmt välkomna att höra av er om vår hantering av era uppgifter. Det är för kännedom bara en person på Vita-Mine som har tillgång till era uppgifter och dessa är lösenordsskyddade och krypterade.
8.4.1 Receptfria Läkemedel
Statistik över försäljning av receptfria läkemedel ska enligt lag skickas till eHälsomyndigheten. eHälsomyndigheten är den enda utomstående part som tar del av statistiken, som inte innefattar ditt personnummer.
8.5 Outlösta försändelser
Om kunden inte hämtar ut sin beställning och den skickas åter till Vita-Mine debiteras kunden för kostnader gällande frakt, returfrakt, postförskott, expeditionsavgift samt emballage. Avgiften är f.n. 250 kr. Fakturering sker av Klarna AB, se avsnitt 8.2
8.6 Nytt utskick
Om kund önskar nytt utskick på försändelse som gått i retur till Vita-Mine, debiteras kunden 99 kr. Kontakta kundtjänst för att få nytt utskick.
8.7 Ansvar vid bruk av kosttillskott
Kosttillskott säljs ej i syfte att ha någon medicinsk effekt, hela och läka skador och sjukdomar, eller att ersätta läkemedel eller en normal sund kost. Är du osäker rådfråga läkare innan användning.
8.8 Kreditupplysning
Vita-Mine har vid behov rätt att ta en kreditupplysning på kunden via ombud.
8.9 Vid misstanke om brott
Vid förbehåller oss rätten att vid misstanke om brott eller uppsåt till brott, utan att meddela er, annullera er beställning. Brott som uppfattas skada Vita-Mine kommer att polisanmälas.
8.10 Cookies
Den här webbplatsen innehåller så kallade cookies. En cookie är en liten textfil som lagras på din dator och som innehåller information. Det finns två typer av cookies. Den ena typen sparar en fil permanent på din dator. Den andra typen av cookies kallas sessionscookies. Under tiden du är inne och surfar på en sida, skickas den här cookien mellan din dator och servern för att kunna koppla information, som exempelvis vilket login-namn du använder. Sessionscookies lagras inte permanent på din dator, utan försvinner när du stänger din webbläsare. Alla moderna webbläsare stödjer cookies. Din webbläsare måste vara konfigurerad för att acceptera cookies, annars kommer webbutiken ej att fungera tillfredsställande. Hemsidan visas bäst i webläsaren Google Chrome.
8.11 Köp
Vid registrering av genomförd beställning, har kunden läst igenom och accepterat ovanstående villkor. Vi förbehåller oss rätten att när som helst ändra i dessa villkor. Kunden ansvarar själv för att uppdatera sig på gällande villkor.
8.12 Tvist
I händelse av tvist mellan kund och Vita-Mine ska denna avgöras enligt svensk lag i svensk domstol, om inte annan överenskommelse görs mellan parterna.

Köpvillkoren uppdaterades senast: 2020-01-21


VITA-MINE TRADING AB
ORG. NR: 559180-2821
BOLAGET INNEHAR F-SKATTSEDEL

TELE: +46 (0) 8-99 77 77
MAIL: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
COPYRIGHT 2015-2020